Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Παράλληλα, υποστηρίζει τις οικογένειες και άλλα συγγενικά ή κοντινά πρόσωπα των εξαρτημένων ατόμων, μέσω ενημέρωσης, ατομικής συμβουλευτικής και ομαδικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται στα προγράμματα οικογενειακής υποστήριξης δημιουργώντας ένα ισχυρό υποστηρικτικό πλαίσιο.  

Επίσης, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος δραστηριοποιείται με πρόγραμμα συμβουλευτικής κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης που λειτουργεί στο Σταυράκι Ιωαννίνων και συμμετέχει ως συνεργαζόμενος Φορέας στη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης (DETOX) στα Ιωάννινα.

Ακόμη, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος δραστηριοποιείται στο επίπεδο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω δράσεων στις σχολικές κοινότητες, σε συλλόγους γονέων, καθώς και σε άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες και πολιτιστικούς συλλόγους ενισχύοντας ταυτόχρονα τις συνέργειες και τη συνεργασία με άλλους κοινωνικούς Φορείς.

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, δημιουργήθηκε το 2007, ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ – Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και έως σήμερα διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και την προβληματική χρήση του Διαδικτύου/Gaming. 

Με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος διαθέτει ένα σύνολο προγραμμάτων και υπηρεσιών, καθένα από τα οποία στοχεύει στην παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής και θεραπείας στα άτομα και τις οικογένειές τους, δωρεάν, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς λίστες αναμονής.

Απευθύνεται στα άτομα και τις οικογένειες τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω ενός ισχυρού υποστηρικτικού δικτύου υπηρεσιών και τμημάτων, το οποίο είναι προσβάσιμο στα Ιωάννινα και την Άρτα, καθώς και σε όλο το εύρος της Περιφέρειας μέσω της Κινητής Μονάδας. 

Επιπροσθέτως, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος εποπτεύει και τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ στην Κοζάνη (Πολυδύναμο Κέντρο και Κινητή Μονάδα Δυτικής Μακεδονίας), στην Κέρκυρα (Πολυδύναμο Κέντρο) και στην Κεφαλλονιά (Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων) 

Είμαστε εδώ, μην περιμένεις!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
  • Μπορείς να καλέσεις στον Συμβουλευτικό Σταθμό Ιωαννίνων στο 2651064077, καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα εξάρτησης που σε απασχολεί (ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming).
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, κάλεσε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού 2651064077 και αν χρειαστεί θα σε βοηθήσουμε να επικοινωνήσεις με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Είτε είστε γονέας είτε άλλο συγγενικό ή κοντινό πρόσωπο του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεστε, καλέστε στο Πρόγραμμα Οικογενειακής Υποστήριξης στο 2651023139 καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα που σας απασχολεί.
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένετε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Προγράμματος Οικογενειακής Υποστήριξης 2651023139 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλογικοτήτων και άλλων Υπηρεσιών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2651037812, καθημερινές 09:00 έως 17:00, ώστε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης κοινών δράσεων ή τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων.Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε e-mail: στο km@kethea-epirus.gr
  • Στην περίπτωση που δεν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο 2651037812 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη

  • Οι κεντρικές υπηρεσίες Γραμματείας και Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος είναι διαθέσιμες καθημερινά 09:00 έως 17:00. Επικοινωνήστε στο 2651077010 και στο e-mail: info@kethea-epirus.gr