Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης απευθύνεται σε μέλη του οικογενειακού και στενού περιβάλλοντος ατόμων (ενηλίκων, νεαρών ενηλίκων και εφήβων) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού και εξάρτησης από ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ) ή εξαρτητικές συμπεριφορές (τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) παρέχοντας τους υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και υποστήριξης.

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και θεραπευτικής υποστήριξης στα μέλη του οικογενειακού και στενού περιβάλλοντος των εξαρτημένων, ακόμα κι αν οι τελευταίοι δεν έχουν ενταχθεί ή και δε θέλουν να ενταχθούν σε υποστηρικτικό ή θεραπευτικό πλαίσιο.
Στα μέλη της οικογένειας και τους σημαντικούς άλλους παρέχεται ενημέρωση για τις εξαρτήσεις και τις δυνατότητες υποστήριξης και θεραπείας, συναισθηματική στήριξη, ενδυνάμωση και φροντίδα, εκπαίδευση τόσο στην ενίσχυση της κινητοποίησης του εξαρτημένου για θεραπεία, όσο και στη διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού της αποχής και πρόληψης της υποτροπής περιβάλλοντος, αλλά και προσωπική ανάπτυξη μέσα από ομάδες αυτοβοήθειας και δημιουργικές δραστηριότητες.
Η συμμετοχή της οικογένειας στη θεραπευτική διαδικασία του εξαρτημένου έχει αναδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στην αποτελεσματικότητά της, καθώς ενισχύει σημαντικά την κινητοποίηση και την παραμονή του εξαρτημένου στο θεραπευτικό πρόγραμμα και συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη της αποχής, στην ανάπτυξη της λειτουργικότητας σε οικογενειακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο, αλλά και στην πρόληψη της υποτροπής.

Επικοινωνία

Διεύθυνση

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 15Β, Ιωάννινα 45445

Τηλέφωνο

2651023139

Είμαστε εδώ, μην περιμένεις!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
  • Μπορείς να καλέσεις στον Συμβουλευτικό Σταθμό Ιωαννίνων στο 2651064077, καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα εξάρτησης που σε απασχολεί (ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming).
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, κάλεσε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού 2651064077 και αν χρειαστεί θα σε βοηθήσουμε να επικοινωνήσεις με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Είτε είστε γονέας είτε άλλο συγγενικό ή κοντινό πρόσωπο του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεστε, καλέστε στο Πρόγραμμα Οικογενειακής Υποστήριξης στο 2651023139 καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα που σας απασχολεί.
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένετε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Προγράμματος Οικογενειακής Υποστήριξης 2651023139 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλογικοτήτων και άλλων Υπηρεσιών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2651037812, καθημερινές 09:00 έως 17:00, ώστε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης κοινών δράσεων ή τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων.Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε e-mail: στο km@kethea-epirus.gr
  • Στην περίπτωση που δεν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο 2651037812 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη

  • Οι κεντρικές υπηρεσίες Γραμματείας και Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος είναι διαθέσιμες καθημερινά 09:00 έως 17:00. Επικοινωνήστε στο 2651077010 και στο e-mail: info@kethea-epirus.gr