Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα

Η Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών και έχει στόχο την υποστήριξη του ατόμου στην επίτευξη της προσωπικής αλλαγής και τελικά στην ψυχική απεξάρτηση. Στα μέλη που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στα Ιωάννινα παρέχεται δωρεάν φιλοξενία σε ξενώνα. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Παράλληλα, λειτουργεί και απογευματινή ομάδα που απευθύνεται σε εργαζόμενους και φοιτητές.

Στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα υλοποιείται η κύρια φάση της θεραπείας με στόχο την σωματική και κυρίως την ψυχική απεξάρτηση του ατόμου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά θεραπευτικών παρεμβάσεων όπως οι θεραπευτικές ομάδες αλλά και από την ενασχόληση των μελών με καθημερινούς στόχους που αφορούν την λειτουργία την κοινότητας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει η αίσθηση του ¨ανήκειν¨ σε μια ομάδα αλληλοβοήθειας με άτομα που αντιμετωπίζουν κοινές δυσκολίες, όμοια προβλήματα και προσπαθούν ένα κοινό στόχο.
Παράλληλα με όσα αναφέρονται πιο πάνω υλοποιούνται παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και δράσεις όπως εκδρομές, πεζοπορίες, αθλητικά τουρνουά κ.ο.κ.
Τέλος, στα μέλη της Θεραπευτικής κοινότητας παρέχονται υπηρεσίες και υποστήριξη σε νομικά τους ζητήματα, σε θέματα εκπαίδευσης (ολοκλήρωση του σχολείου, παρακολούθηση κάποιας σχολής) και επίσης συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές / αθλητικές δραστηριότητες όπως ομάδα θεάτρου, ποδοσφαιρική ομάδα, μαθήματα ξένων γλωσσών και αγγλικών.
Στο σύνολο τα προαναφερόμενα αποσκοπούν στην αλλαγή του ατόμου μέσα από το σχετίζεσθε και την υιοθέτηση από το ίδιο ενός νέου τρόπου ζωής με στόχους, προσωπικό νόημα, όραμα και εξέλιξη χωρίς την ανάγκη χρήσης ουσιών αλλά με μια δημιουργική καθημερινότητα.

Επικοινωνία

Διεύθυνση

Κοραή 11, Ιωάννινα 45444

Τηλέφωνο

2651071840

Είμαστε εδώ, μην περιμένεις!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
  • Μπορείς να καλέσεις στον Συμβουλευτικό Σταθμό Ιωαννίνων στο 2651064077, καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα εξάρτησης που σε απασχολεί (ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming).
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, κάλεσε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού 2651064077 και αν χρειαστεί θα σε βοηθήσουμε να επικοινωνήσεις με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Είτε είστε γονέας είτε άλλο συγγενικό ή κοντινό πρόσωπο του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεστε, καλέστε στο Πρόγραμμα Οικογενειακής Υποστήριξης στο 2651023139 καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα που σας απασχολεί.
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένετε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Προγράμματος Οικογενειακής Υποστήριξης 2651023139 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλογικοτήτων και άλλων Υπηρεσιών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2651037812, καθημερινές 09:00 έως 17:00, ώστε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης κοινών δράσεων ή τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων.Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε e-mail: στο km@kethea-epirus.gr
  • Στην περίπτωση που δεν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο 2651037812 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη

  • Οι κεντρικές υπηρεσίες Γραμματείας και Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος είναι διαθέσιμες καθημερινά 09:00 έως 17:00. Επικοινωνήστε στο 2651077010 και στο e-mail: info@kethea-epirus.gr