Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης

Το Πρόγραμμα της Κοινωνικής Ένταξης του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με έδρα τα Ιωάννινα περιλαμβάνει την παροχή νομικής συμβουλευτικής και οικονομοτεχνικής συνδρομής και στοχεύει στην κατάρτιση των μελών του με δεξιότητες, που θα στηρίξουν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η ολοκλήρωση της θεραπευτικής διαδικασίας της απεξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες συνδέεται όχι μόνο με την αποχή από τη χρήση ουσιών, αλλά και με μια πλήρως λειτουργική επανένταξη του πρώην χρήστη, αίροντας όλα τα εμπόδια που οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό και την παραβατικότητα.
Το ΚΕΘΕΑ θεωρεί την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση βασικό πυλώνα της διαδικασίας απεξάρτησης και κομβικό σημείο για τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος και την πρόληψη της υποτροπής. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου, οι δράσεις που αναπτύσσονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Ηπείρου, είναι:
– Νομική υποστήριξη, που περιλαμβάνει ενημέρωση και συμβουλευτική σε εκκρεμείς νομικές υποθέσεις και ενημέρωση για τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος περί ναρκωτικών κλπ.
– Συμβουλευτική σε οικονομοτεχνικά ζητήματα.
– Συναντήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού και εκπαίδευσης.
Οι δράσεις αυτές αφορούν σε άτομα πρώην εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες που βρίσκονται στις Μονάδες του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.
Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Επικοινωνία

Διεύθυνση

Φιλικής Εταιρείας 37, Ιωάννινα 45580

Τηλέφωνο

2651038214

Είμαστε εδώ, μην περιμένεις!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
  • Μπορείς να καλέσεις στον Συμβουλευτικό Σταθμό Ιωαννίνων στο 2651064077, καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα εξάρτησης που σε απασχολεί (ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming).
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, κάλεσε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού 2651064077 και αν χρειαστεί θα σε βοηθήσουμε να επικοινωνήσεις με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Είτε είστε γονέας είτε άλλο συγγενικό ή κοντινό πρόσωπο του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεστε, καλέστε στο Πρόγραμμα Οικογενειακής Υποστήριξης στο 2651023139 καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα που σας απασχολεί.
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένετε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Προγράμματος Οικογενειακής Υποστήριξης 2651023139 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλογικοτήτων και άλλων Υπηρεσιών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2651037812, καθημερινές 09:00 έως 17:00, ώστε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης κοινών δράσεων ή τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων.Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε e-mail: στο km@kethea-epirus.gr
  • Στην περίπτωση που δεν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο 2651037812 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη

  • Οι κεντρικές υπηρεσίες Γραμματείας και Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος είναι διαθέσιμες καθημερινά 09:00 έως 17:00. Επικοινωνήστε στο 2651077010 και στο e-mail: info@kethea-epirus.gr