Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης

Υποδέχεται όσους ολοκληρώνουν την κύρια φάση θεραπείας Η Κοινωνική Επανένταξη διαδέχεται τη φάση της θεραπευτικής Κοινότητας και αποτελεί την τελευταία φάση της θεραπευτικής διαδικασίας στο πρόγραμμα. Κύριος στόχος είναι η ομαλή μετάβαση και η ισότιμη ένταξη των ατόμων στην κοινωνία.

Υποδέχεται όσους ολοκληρώνουν την κύρια φάση θεραπείας σε οποιαδήποτε θεραπευτική δομή του ΚΕΘΕΑ ανά την Ελλάδα. Η Κοινωνική Επανένταξη διαδέχεται τη φάση της θεραπευτικής Κοινότητας και αποτελεί την τελευταία φάση της θεραπευτικής διαδικασίας στο πρόγραμμα. Κύριος στόχος είναι η ομαλή μετάβαση και η ισότιμη ένταξη των ατόμων στην κοινωνία.
Τα μέλη της Επανένταξης υποστηρίζονται μέσα από τη συστηματική συμμετοχή τους σε θεραπευτικές ομάδες, ατομικές συναντήσεις αλλά και οικογενειακές συναντήσεις, σε εξωτερική βάση. Το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης διαθέτει ξενώνα, όπου διαμένουν τα μέλη κατά την πρώτη περίοδο ένταξής τους στην κοινωνία .

Σκοπός της η υποστήριξή του ατόμου στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που το απασχολούν στην καθημερινότητα. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην πρόληψη της υποτροπής. Στην Επανένταξη συνεχίζεται η τη θεραπευτική διαδικασία, με στόχο κάποιος να σταθεροποιήσει τις αλλαγές στον εαυτό του και σε όλους τους άξονες της ζωής του. Στόχος είναι να νιώσουν οι άνθρωποι σημαντικοί, παραγωγικοί, λειτουργικοί, κάτι που ισχύει για όλους μας. Σε όλη αυτή την πορεία, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εργασία και την εκπαίδευση και παρέχονται υπηρεσίες επαγγελματικής και εκπαιδευτικής συμβουλευτικής, γιατί θεωρούμε ότι η παρέμβαση σε όλες τις σημαντικές πτυχές του ανθρώπου υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα της απεξάρτησης. Σε αυτό το στάδιο ακόμη σημαντική είναι η κοινωνική δραστηριοποίηση. Τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης κινητοποιούνται λοιπόν για να συμμετέχουν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Η επιτυχής πορεία και η επίτευξη όλων των προσωπικών στόχων οδηγεί στην επόμενη φάση της μεταθεραπευτικής φροντίδας-παρακολούθησης ( follow up) η οποία έχει στόχο την σταθεροποίηση της ΄΄αλλαγής ΄΄.Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης οδηγεί στην αποφοίτηση από το ΚΕΘΕΑ και την ολοκλήρωση της θεραπευτικής πορείας.

Για βεβαιώσεις αποφοίτησης πατήστε εδώ

Επικοινωνία

Διεύθυνση

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, ΚΕΠΑΒΙ

Τηλέφωνο

2651064568

Ακολουθήστε μας

Είμαστε εδώ, μην περιμένεις!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
  • Μπορείς να καλέσεις στον Συμβουλευτικό Σταθμό Ιωαννίνων στο 2651064077, καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα εξάρτησης που σε απασχολεί (ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming).
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, κάλεσε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού 2651064077 και αν χρειαστεί θα σε βοηθήσουμε να επικοινωνήσεις με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Είτε είστε γονέας είτε άλλο συγγενικό ή κοντινό πρόσωπο του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεστε, καλέστε στο Πρόγραμμα Οικογενειακής Υποστήριξης στο 2651023139 καθημερινές 09:00 έως 17:00, όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα και με σεβασμό στο απόρρητο για το πρόβλημα που σας απασχολεί.
  • Στην περίπτωση που δεν διαμένετε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο του Προγράμματος Οικογενειακής Υποστήριξης 2651023139 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη.

  • Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλογικοτήτων και άλλων Υπηρεσιών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2651037812, καθημερινές 09:00 έως 17:00, ώστε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης κοινών δράσεων ή τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων.Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε e-mail: στο km@kethea-epirus.gr
  • Στην περίπτωση που δεν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καλέστε αρχικά σε αυτό το τηλέφωνο 2651037812 και αν χρειαστεί θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο τμήμα και πόλη

  • Οι κεντρικές υπηρεσίες Γραμματείας και Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος είναι διαθέσιμες καθημερινά 09:00 έως 17:00. Επικοινωνήστε στο 2651077010 και στο e-mail: info@kethea-epirus.gr